Egzodus iz Pariza; Kolona od čak 700 km VIDEO

Samo nekoliko sati pre nastupanja novog zatvaranja na području cele Francuske zabeležene su neviđene gužve na ulicama.

Izvor: B92

Petak, 30.10.2020.

09:51

Egzodus iz Pariza; Kolona od čak 700 km VIDEO
Tanjug/AP Photo/Lewis Joly

Kolone su bile dugačke ukupno 700 kilometara u regionu Il d-Frans u četvrtak predveče, izvestili su gotovo svi lokalni medii.

Drugi francuski "lokdaun" stupio je na snagu danas, a cilj je suzbijanje širenja koronavirusa. Nove mere trajaće najmanje do 2. decembra, a u tom periodu svima koji žele da izađu iz svojih domova trebaće poseban razlog.

Francuski mediji javljaju kako su mnogi Parižani napustili grad i svoje stanove, kako bi zatvaranje grada proveli negde u prirodi. Svi su požurili da napuste grad pre policijskog sata u 21 sat, preneo je Jutarnji list. Slične gužve zabeležene su i na periferijama još nekih velikih gradova poput Liona i Bordoa, a sve podseća na egzodus snimljen na ulicama Pariza u martu uoči prvog zatvaranja gradova.

Francuska vlada je juče objavila popis novih mera za suzbijanje širenja kovida-19, među kojima su zabrana izlazaka iz domova osim u najnužnijim slučajevima i obavezan rad od kuće.

Škole će, za razliku od mera uvedenih u proleće kada su zatvorene sve obrazovne ustanove, ostati otvorene.

Deca od šest godina i starija moraće u razredima nositi maske dok je to do sada bilo obvezno samo za starije od 10 godina.

Francuska je u četvrtak objavila da je u posljednja 24 sata imala 47.637 novozaraženih. U sredu ih je bilo 36,437 a u nedjelju rekordnih 52.010.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: