Četvrtak, 20.08.2020.

13:31

Iran pozvao na razgovor izaslanika UAE zbog ubistva ribara

Iransko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je pozvalo na razgovor izaslanika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Izvor: Tanjug

Iran pozvao na razgovor izaslanika UAE zbog ubistva ribara

Izazlasnik je pozvan nakon što su plovila obalske straže Emirata pucala na nekoliko iranskih ribarskih brodova, usmrtivši dvojicu ribara.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da je Iran preneo svoj bes otpravniku poslova UAE u utorak u Teheranu, dan nakon incidenta, prenosi AP.

Obalska straža UAE u ponedeljak je ubila dvojicu ribara kada je otvorila vatru na iranske ribarske brodove, a zaplenila je jedno od plovila i zadržala u pritvoru neke ribare, tvrdi Iran.

Iransko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je izaslanika Emirata da UAE oslobode ribare i zaplanjeni brod i preda tela ubijeniih.

Iran je zatražio naknadu, kao i da se odgovarajuće mere sprovedu kako bi se slični incidenti sprečili u budućnosti.

Zvaničnici UAE i državni mediji u toj zemlji nisu potvrdili da je njihov diplomata pozvan na razgovor u Teheran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: