Strani plaćenici ušli u zemlju; Ambasador pozvan na hitan razgovor

Ambasador Rusije u Belorusiji izjavio je danas da je pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.07.2020.

09:18

Strani plaćenici ušli u zemlju; Ambasador pozvan na hitan razgovor
Alexandar Aksakov/Getty images/Ilustracija

Razlog za poziv je to što su bezbednosne snage Belorusije zadržale u pritvoru više od 30 ruskih državljana kod Minska, za koje se sumnja da su plaćenici.

Belorusija sumnja da je grupa od više od 30 osumnjičenih ruskih plaćenika, koji su uhapšeni u toj zemlji, planirala da izvrši "terorističke akte" u toj zemlji, izjavio je danas državni sekretar beloruskog Saveta bezbednosti Andrej Raukov.

On je, obraćajući se novinarima, rekao da se do 200 plaćenika i dalje nalazi u Belorusiji i da bezbednosne snage tragaju za njima, prenosi Rojters.

Do hapšenja je došlo nakon što je 200 članova te grupe ušlo u Belorusiju, izjavio je neimenovani policijski izvor, a prenela je agencija Belta.

Beloruska novinaska agencija je objavila imena, prezimena i datume rođenja navodnih rukskih plaćenika, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: