Vučić sutra na međunarodnoj konferenciji "Svet posle koronavirusa"

U Beogradu će sutra biti održana međunarodna konferencija "Svet posle koronavirusa" na kojoj će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2020.

11:21

Vučić sutra na međunarodnoj konferenciji
Foto: EPA-EFE / KOCA SULEJMANOVIC

Konferenciju, koja će kroz tri tematska panela biti posvećena analiziranju geopolitičkih, ekonomskih i zdravstvenih aspekata pandemije koronavirusa, kako su najavili organizatori, uvodnim izlaganjem otvoriće predsednik Srbije.

Na prvom panelu o geopolitičkim posledicama pandemije govoriće predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ambasadori Kine i Rusije, Čen Bo i Aleksandar Bocan Haračenko, saopštili su organizatori.

U drugom delu skupa, na temu "Ekonomija posle pandemije", reč će imati guverner Narodne banke Srbije Jorgovanaka Tabaković, predsednik PKS Marko Čadež, a među učesnicima biće i potpredsednik saveta stranih invesitora Dejan Turk.

Na temu "U susret drugom talasu?" govoriće predstavnici zdravstvene struke - lekari Predrag Kon, Darija Kisić Tepavčević, Srđa Jaković, Branimir Nestorović, šef kineskog tima lekara Pen Džićijang i predstavnik Balkanskog centra Svetske zdravstvene ogranizacije za Balkan Abebajehu Asefa Mengistua. Šesta konferencija Fondacije BSD, kako dodaju organizatori, prilika je da zvaničnici Srbije, predstavnici diplomatskog kora, ekonomski i zdravstveni stručnjaci razmotre spektar izazova koje je pred čovečanstvo i Srbiju stavila pandemija koronavirusa, kao i da osvetle problem pandemije, čije su dugoročne posledice i dalje nepoznanica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: