"SCG odmah u Partnerstvo"

Ministar spoljnih poslova SCG Vuk Drašković zatražio je u Hagu da SCG odmah bude primljena u Partnerstvo za mir.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 03.05.2005.

10:58

Default images

Drašković je ocenio da bi to doprinelo ispunjavanju preostalih obaveza prema Hagu. "Želimo i potrebno nam je dodatno ohrabrenje kroz približavanje Partnerstvu za mir. To nam je potrebno i kao podrška naporima za radikalnu transformaciju obaveštajnih službi", rekao je Drašković posle razgovora s holandskim kolegom Bernardom Botom.

Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić boraviće sutra u Glavnom štabu NATO-a u Briselu, gde će s generalnim sekretarom Japom de Hop Sheferom razgovarati o reformama sistema odbrane SCG i o rešavanju bezbednosnih problema u regionu, proširenju saradnje SCG i NATO i načinima za brže pristupanje Partnerstvu za mir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: