Utorak, 12.04.2005.

11:37

Opoziv zbog seks-skandala

Konzul Hrvatske u Makedoniji Vladimir Badanjek povučen je krajem marta.

Izvor: B92, index.hr

Default images

Istraga je pokazala prirodu konzulovih odnosa sa sedamnaestogodišnjim mladićem, a sve je počelo kada je Badanjek primio zahtev za izdavanje novog pusoša mladiću koji ima hrvatsko i makedonsko državljanstvo i koji se posle razvoda roditelja s majkom preselio iz Hrvatske u Makedoniju.

Iako Badanjek nije direktno zadužen za rešavanje takvih zahteva, on se tog dana upoznao s maloletnikom, iz čijih je dokumenata jasno mogao videti da se radi o sedamnaestogodišnjaku, i pozvao na piće van službenih prostorija u Skopju. Mladić je nekoliko dana kasnije, posle drugog sastanka s konzulom, na insistiranje majke, priznao s kim je i gde bio, piše Nacional. Majka je sutradan obavestila ambasadora Hrvatske u Makedoniji Aleksandra Miloševića, koji je slučaj prosledio nadležnima. Majka je tražila kažnjavanje i zabranu daljeg kontakta konzula s mladićem, a uskoro je o svemu obavešten i mladićev otac.

Iz Ministarstva spoljnih poslova od roditelja je navodno traženo da slučaj bude rešen diskretno i bez medija, ali se vest proširila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: