Razgovor Vučića i Đukanovića o položaju srpskog naroda u CG: Nemoguće postići zajednički stav VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa Milom Đukanovićem o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom zakonu o verskim slobodama.

Izvor: B92

Sreda, 22.01.2020.

22:55

Razgovor Vučića i Đukanovića o položaju srpskog naroda u CG: Nemoguće postići zajednički stav VIDEO
EPA/ARMANDO BABANI

Dvojica predsednika govorila su i o većoj koordinaciji u budućim nastupima pred evropskim institucijama.

Vučić je preneo da su njihova stanovišta i pozicije veoma udaljene i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav. Dodao je da je razgovor bio dug, težak i kompeksan.

"Istovremeno, razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi svesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smeju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rešenja", rekao je Vučić.

Dodao je da su tema bile i evrointegracije.

"Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili i veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu", rekao je Vučić.

Vučić je sa Đukanovićem razgovarao tokom večere koju je predsednik Izraela priredio za više desetina šefova država i vlada uoči sutrašnjeg obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: