Đukanović za obnovu dijaloga Beograda i Prištine, i dalje za "evropsko KiM"

Predsednik CG Milo Đukanović podržao je u petak obnovu dijaloga Beograda i Prištine u najskorijem roku, i dodao da podržava dalju evropsku integraciju KiM.

Izvor: B92

Subota, 29.06.2019.

08:38

Đukanović za obnovu dijaloga Beograda i Prištine, i dalje za
Foto: EPA-EFE/Boris Pejovic

Kazao je da je to neophodno da bi se pokazala odgovornost prema regionu i njegovoj evropskoj perspektivi.

Đukanović je to rekao u razgovoru s diplomatskim predstavnikom Prištine u Podgorici Skenderom Durmišijem, kojeg je primio u oproštajnu posetu, istakavši i da će Crna Gora nastojati da bude konstruktivan partner, svesna delikatnosti tog pitanja i njegovog značaja za stabilnost regiona u celini.

"Crna Gora pažljivo prati događaje na Kosovu, sa pozicije prijateljskih odnosa suseda, ali i sa željom da problemi koji postoje u regionu dobiju što pre epilog u interesu svih", rekao je Đukanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ocenio je da stupanje na snagu Sporazuma o granici, otvaranje Razvojnog centra Crnogoraca na Kosovu, kao i imenovanje počasnog konzula, procesi su koji su učvrstili poverenje i unapredili saradnju.

Đukanović je, dodaje se, istakao da će Crna Gora "nastaviti da podržava stabilnost i prosperitet Kosova i njegovu dalju evropsku integraciju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: