Grad veličine teniske loptice se sručio kod Gornjeg Milanovca, vanredna situacija u Čačku FOTO

U selu Družetići kod Gornjeg Milanovca grad je pričinio štetu u voćnjacima, a oštećeni su neki crepovi i plastenici, piše RTS.

Izvor: B92

Nedelja, 23.06.2019.

17:06

Grad veličine teniske loptice se sručio kod Gornjeg Milanovca, vanredna situacija u Čačku FOTO
Ilustracija: Depositphotos/georgeion88

Nevreme je zahvatilo i deo teritorije Grada Čačka, pa je proglašena vanredna situacija.

U suvoborskom selu Družetići kod Gornjeg Milanovca, oko 14.30 grad je za petnaestak minuta pričinio štetu u voćnjacima, a oštećeni su neki crepovi i plastenici.

Neke gradljike su, prema rečima meštana Družetića, bile veličine teniske loptice.

U Štabu za vanredne situacije Opštine Gornji Milanovac potvrdili su za RTS da se grad sručio i u selima Pranjani i Kamenica.

Nevreme je zahvatilo i deo teritorije Grada Čačka, pa je grad veličine teniske loptice zabeležen i u selu Gornja Gorevnica.

Gradonačelnik Čačka je, na predlog Gradskog štaba za vanredne situacije, doneo odluku o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji grada.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je ranije na lokalnu pojavu jakih pljuskova sa gradom i olujnim vetrom od danas do 25. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: