Poslednji napadi dobro organizovani

Izvor: B92

Nedelja, 12.09.2004.

11:34

Default images

Poslednji teroristički napadi u Rusiji dobro su organizovani i iza njih stoje veliki finansijski resursi.

Ovo je u nedelju izjavio ministar odbrane Rusije Sergej Ivanov. Poslednja serija terorističkih napada - eksplozija aviona, napad u Moskvi i tragedija u Beslanu, govore o tome da taj rat dobija sistemski karakter i da se u svojstvu protivnika pojavljuju veoma ozbiljne snage, rekao je Ivanov za RIA "Novosti".

Ivanov je izrazio sumnju da se teroristi bore za neku ideju. "Mnogi ne ratuju zbog ideje, već jednostavno zbog para", rekao je ministar i dodao da u tom ratu nema linije fronta, da se protivnik ne vidi i da se vojnim metodama protiv takvog protivnika nije moguće boriti.

Ruski ministar odbrane je, takodje, rekao da je Rusiji lakše da u sferi borbe protiv terorizma nadje uzajamno razumevanje sa SAD, nego sa evropskim zemljama. Kako je objasnio, Americi je "shvatljivija ozbiljnost terorističke opasnosti" nego što je u mnogim drugim zemljama zato što su u Rusiji i SAD izvedeni napadi.

"Pošto opasnost ima medjunarodni karakter, bez saradnje se taj nevidljivi neprijatelj ne može pobediti", podvukao je Ivanov za RIA "Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: