Vučić o tvrdnji Veseljija: Meni je Putin rekao suprotno

Komentarišući izjavu Veseljija da mu je Putin rekao isto što i Tačiju i da Rusija ide ka priznanju Kosova, predsednik Srbije kaže: Putin je rekao suprotno.

Izvor: B92

Petak, 18.01.2019.

13:36

Vučić o tvrdnji Veseljija: Meni je Putin rekao suprotno
Tanjug, Dimitrije Goll

Podsetimo, predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je danas da se nada da će Kosovo ove godine postati član UN, uz tvrdnju da "Rusija ide ka priznavanju Kosova".

"Uzmite kao nešto pozitivno, mi smo sa Amerikom, a naš severni sused pokušava da dobro prođe sa zapadnjacima. Putin je nakon sastanka sa Tačijem rekao iste stvari kao i nakon sastanka sa Vučićem, tako da Rusija ide ka priznavanju nezavisnosti Kosova. Mi se nadamo da će Kosovo ove godine postati deo UN", rekao je Veselji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas, na konferenciji za novinare održanoj povodom posete ruskog predsednika Beogradu, odgovarajući na pitanja novinara o izjavi Veseljija rekao da "ako tako kaže Kadri Veselji, onda mora da je tako".

"Ja to nisam čuo od Putina, meni je Putin rekao baš suprotno", istakao je Vučić.

"Putin je četiri ili pet puta u mikrofon rekao o sve šta misli o Kosovu. Čestitam Kadriju Veseljiju, čuo je nešto što niko nije čuo, a za to su potrebne izvanredne sposobnosti", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: