Utorak, 18.12.2018.

13:49

Odgovor kosovske vlade na pismo EU: Mi podržavamo Tačija

Kosovska vlada ostaje posvećena dijalogu s Beogradom i podržava Tačija u tom procesu, izjavila portparolka vlade u Prištini Donjeta Gaši.

Izvor: Tanjug

Odgovor kosovske vlade na pismo EU: Mi podržavamo Tačija
Foto:EPA-EFE/Valdrin Xhemaj

"Vlada Kosova redovno komunicira sa Evropskom unijom. Mi smo posvećeni dijalogu. Na osnovu svojih nadležnosti, vlada je uključila u sve svoje kapacitete za konstruktivan dijalog i istovremeno poštuje i podržava predsednika u ovom procesu, na osnovu svojih ustavnih ovlašćenja", navela je Gašijeva, prenela je Gazeta ekspres onlajn.

Gašijeva je to rekla u odgovoru na novo pismo koje je troje evropskih zvaničnika uputilo Haradinaju nakon njegovog jučerašneg boravka u Briselu, gde je održan Savet za SSP o priključenju Kosova u EU.

Haradinaj je tom prilikom rekao da je EU izgubila kredibilitet medijatora u dijalogu Beograda i Prištine, a nakon toga je dobio novo pismo koje su mu uputili šefica evropske diplomatije Federiga Mogerini, komesarka za trgovinu Sesilija Malstrem i komesar za pitanje proširenja Johanes Han.

Evropski zvaničnici su Haradinaju poručili da odbacuju njegovu konstataciju da je u dosadašnjeg dijalogu Beograda i Prištine malo postignuto, a da je on, svojim jednostranim aktivnostima, ugrozio taj proces.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: