Kraljevo: Otpadno motorno ulje izlilo se u Ibar

Oko 100 litara prerađenog, otpadnog motornog ulja koje je bilo uskladišteno u plastičnoj cisterni "Dunav centra" izlilo se u Ulici vojvode Stepe u Kraljevu.

Izvor: B92

Nedelja, 27.05.2018.

23:05

Kraljevo: Otpadno motorno ulje izlilo se u Ibar
screenshot

Radoica Kočović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Raškog okruga, kaže da se ulje kroz odvod za atmosfersku kanalizaciju izlilo u Ibar, prenosi RTS.

"Radnici su očistili ulicu i posuli strugotinu, ali je jedan deo ulja kroz kanalizaciju završio u Ibru", dodaje Kočović.

Dodaje da nema nikakvog razloga za paniku.

"Vodostaj Ibra je visok tako da će se mrlja razgraditi i otploviti nizvodno. Pustićemo i veću količinu čiste vode kroz kanalizaciju zbog ispiranja", napominje Kočović.

Prema njegovim rečima, stručne službe su na terenu i utvrđuju kako je došlo do izlivanja, kao i da li je ulje bilo uskladišteno po propisima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: