Danas otvaranje američke ambasade u Jerusalimu

SAD će otvoriti svoju ambasadu u Jersalimu posle odluke Donalda Trampa da preseli ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim i prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.05.2018.

08:45

Danas otvaranje američke ambasade u Jerusalimu
Foto: Tanjug/AP/Ariel Scalit

Ceremoniji otvaranja ambasade prisustvovaće Trampova ćerka i zet, Ivanka Tramp i Džared Kušner, oboje savetnici u Beloj kući.

Palestinci koji Jerusalim smatraju glavnim gradom svoje buduće države, prekinuli su odnose s Belom kućom, nezadovoljni potezom američke administracije.

Sudbina Jerusalima je duboko emotivno pitanje u središtu izraelsko-palestinskog konflikta. Dok izraelski lideri smatraju ujedinjeni Jerusalim večnom prestonicom Izraela, Palestinci u njegovom istočnom delu, gde se nalaze sveta mesta muslimana, Jevreja i hrišćana, nameravaju da proglase glavni grad svoje buduće nezavisne države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: