Vučić: Puna podrška VS jačanju mira i stabilnosti

Povodom Dana Vojske Srbije, 23. aprila, čestitke svim pripadnicima Vojske uputio je predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Nedelja, 22.04.2018.

23:25

Vučić: Puna podrška VS jačanju mira i stabilnosti
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je poručio da pripadnici VS daju visok doprinos napretku naše otadžbine i jačanju mira i stabilnosti.

"Pripadnici Vojske Srbije daju visok doprinos napretku naše otadžbine i svih naših građana, pružajući punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilnosti regiona, kao i punog uključenja naše države u evropske integracije", istakao je predsednik Vučić u čestitki, objavilo je Ministarstvo odbrane.

U čestitki se ističe da su pripadnici Vojske Srbije u ovoj godini su realizovali brojne postavljene zadatke, postigli zapažene rezultate u obuci i osposobljavanju i uspeli da održe zahtevani nivo operativne sposobnosti Vojske Srbije, nastavljajući viševekovnu tradiciju srpske vojske, u godini obeležavanja, za srpski narod i Vojsku, istorijski značajnih jubileja-stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu, proboja Solunskog fronta i prisajedinjenja Srema, Banata i Bačke Srbiji.

"Drugi srpski ustanak u Takovu, čije se podizanje obeležava kao Dan Vojske Srbije, a naročito njegove tekovine, zauzimaju posebno mesto u našoj nacionalnoj istoriji i predstavljaju trajan izvor i nadahnuće kako srpskom narodu, tako i našoj vojsci. Stvaranje i izgradnja moderne srpske države i Vojske dobija svoju potvrdu u očuvanju tradicionalnih vrednosti, ali i u prihvatanju i usvajanju novih kulturoloških tekovina", naveo je predsednik u čestitki.

"Dragi vojnici, podoficiri i oficiri, vaš posao u našoj zemlji je najvažniji, najteži, ali i najlepši i najsvetiji. Vaša obaveza je da čuvate slobodu i nezavisnost Srbije. Uveren da ćete ove zadatke obaviti, čestitam vam najveći vojni praznik", porucio je Vučić u čestitki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: