Privedeni Srbi u Centru, od nadležnih "gluvi telefoni"

Radnici iz Srbije koje je slovačka policija u utorak privela, pa pustila, nalaze se u Centru za strance u pograničnom selu Medvedov na jugozapadu Slovačke.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.10.2017.

08:13

Privedeni Srbi u Centru, od nadležnih
Thinkstock

Trenutno se u Centru pored 23 državljana Srbije nalazi i 27 Ukrajinaca, osam građana Makedonije i četiri državljanina Bosne i Hercegovine, saznaje Tanjug.

Centar za strance nalazi se u Oblasti Trnava na jugozapadu Slovačke i služi za privremeno zadržavanje građana koji nelegalno borave u Slovačkoj.

Ministarstvo rada se u sredu obratilo Ministarstvu spoljnih poslova povodom medijskih navoda da su u Slovačkoj privedeni radnici iz Srbije i po dobijanju zvaničnih informacija iz MSP utvrdiće da li su radnici otišli preko agencije legalno ili ne, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu rada.

"Ukoliko se utvrdi da su radnici otišli bez potrebnih papira Ministarstvo rada će poslati inspekciju u agenciju koja je eventualno vodila radnike kako bi se utvrdilo o čemu se radi", rečeno je Tanjugu u Ministarstvu rada.

Tanjug se obratio i Ambasadi Srbije u Slovačkoj koja je uputila na Ministarstvo spoljnih poslova, a u MSP je Tanjugu rečeno da će se po utvrđivanju činjenica zvanično obratiti javnosti.

Slovačka policija privela je u utorak 72 radnika, među kojima je i 23 državljana Srbije.

Razlog za privodenje su navodno lažni ugovori o radu. Oni su potom pušteni iz pritvora ali su dobili zaranu ulaska u EU i imaju rok od 7 dana da se vrate kućama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: