"Blic": Jeremić u oktobru osniva Narodnu stranku

Politička stranka koju će osnovati Vuk Jeremić zvaće se Narodna stranka, a Osnivačka skupština biće održana 22. oktobra u Beogradu, piše "Blic".

Izvor: B92

Četvrtak, 28.09.2017.

00:33

Foto: Tanjug

Kako je ovom listu rečeno u Jeremićevom timu, nije bilo potrebe za prikupljanjem potpisa građana, jer će nova stranka biti formirana preregistracijom Narodnog pokreta Srbije.

"Da bismo izbegli podmetanja u vidu lažnih potpisnika ili eventualno da nam neko ukrade naziv stranke, što se nekima u bliskoj prošlosti dešavalo, odlučili smo da preregistrujemo Narodni pokret Srbije čiji je osnivač bio Miroslav Aleksić", navode sagovornici “Blica“.

Na Osnivačkoj skupštini biće predstavljen novi statut stranke, program i druga akta, a biće izabrani i stranački organi.

Pored Jeremića, koji će biti predsednik nova stranka imaće i nekoliko potpredsednika čija imena će biti poznata istog dana.

"Miroslav Aleksić, koji nam je praktično ustupio mesto u Registru političkih stranaka biće potpredsednik stranke, to je ono što je izvesno. Nova stranka imaće još nekoliko potpredsednika, ali su završni pregovori u toku, pa dok ne bude sve definisano, nećemo govoriti javno o imenima", kažu u Jeremićevom timu.

"Blic" navodi da je će među onima koji će se naći u rukovodstvu stranke dosta poznatih imena.

List navodi reditelja Sinišu Kovačevića i advokata Borivoja Borovića, ali se ne zna koja će mu funkcija pripasti. Uz stranku će biti i pisac Vladimir Kecmanović, kao i bivši plivač Milorad Čavić.

Prema navodima “Blica“, istoričar Čedomir Antić će podržati organizaciju Vuka Jeremića, ali nema ambiciju da preuzme i neku od rukovodećih pozicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: