Brnabićevoj ne smeta Vučić na zidu, Šarčević bi Vuka

Premijerka Ana Brnabić kaže da nema problema sa tim da se slike predsednika postavljaju u državnim institucijama. Šarčević bi Vuka Karadžića.

Izvor: B92

Sreda, 23.08.2017.

14:00

Brnabićevoj ne smeta Vučić na zidu, Šarčević bi Vuka
Foto Tanjug, Dragan Kujundžiæ

"Ne vidim nikakav problem s tim. Mislim da treba da se nastavi da se jača kult nacionalnih simbola u Srbiji, i grba i zastave. To je nešto što nam je falilo u prošlosti, tako da nemam problem sa tim da se slike predsednika stavljaju u institucijama", rekla je Brnabićeva.

Ministar prosvete Mladen Šarčević, koji je zajedno sa premijerkom bio u poseti Drugoj ekonomskoj školi u Beogradu, takođe je rekao da nema sa tim problem, ali da je u obrazovnim ustanovama normalnije da budu slike prosvetnih velikana, poput Dositeja Obradovića, Vuka Karadžića….

Oni su bili upitani da prokomentarišu tvrdnje pojednih medija da je ministar odbrane Aleksandar Vulin to naložio u svom resoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: