"Vučić od SAD traži pomoć i u pronalaženju ubice Arkana"

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Vašingtonu privukla je pažnju najstarijeg lista na engleskom jeziku u Omanu, "Tajms ov Oman", prenosi Tanjug.

Izvor: B92

Utorak, 18.07.2017.

16:25

Tanjug

Kako se navodi, taj list ističe da Vučić nastoji da okonča razilaženja sa Sjedinjenim Državama.

List navodi da je srpski predsednik u Vašingtonu izjavio da mora nastojati da razjasni sporna pitanja između dve zemlje, kao što su paljenje ambasade SAD u Beogradu 2008. i slučaj braće Bitići, kao i okolnosti ubistva Arkana.

Vučić, u vezi sa ubistvom Željka Ražnatovića Arkana, traži pomoć Amerike u pronalaženju, hapšenju i privođenju pravdi čoveka koji je identifikovan kao ubica, Dobrosava Gajića, a za koga se veruje da se krije negde u centralnoj Africi, navodi se u tekstu.

List navodi da se Vučić u Vašingtonu sastao sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom i sa predsedavajućim i visokim članovima Potkomiteta američkog Senata za Evropu.

U tekstu se ističe da je predsednik Srbije, po dolasku u SAD u nedelju, rekao da očekuje "važne razgovore za Srbiju" tokom posete, te da će izneti stavove i pokušati da dobije podršku za politiku ozbiljnosti, odgovornosti i rešavanja problema na Zapadnom Balkanu.

Takođe prenosi Vučićevu izjavu da Srbija ima doslednu politiku vojne neutralnosti i politiku evropskih integracija kao strateški spoljnopolitički cilj, sa posvećenošću održavanju mira i stabilnosti, kao i ekonomskom prosperitetu Srbije i celog regiona Zapadnog Balkana.

"Predsednik Vučić je, na pitanje o prodaji oružja iz Srbije zemljama Bliskog istoka, rekao da Srbija održava strogu politiku pridržavanja regulativnih zahteva EU i UN, i dodao da Srbija uživa odlične odnose sa arapskim svetom", zaključuje list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: