"Internet-zona u Prokuplju neometano radi"

Besplatna internet-zona u Prokuplju, koja je u nedelju svečano otvorena, ne radi, javili su mediji, a iz "Telekoma" tvrde da neometano radi već mesec dana

Izvor: B92, Južne vesti

Ponedeljak, 17.07.2017.

15:33

Foto: GettyImages

"Besplatna wi-fi zona u centru Prokuplja neometano radi već mesec dana, još od perioda postavljanja i testiranja iste. To su potvrdila sva merenja koja je tehnička služba Telekoma Srbija sprovodila tokom probnog perioda kao i tokom protekla dva dana otkada je bežični internet i zvanično pušten u rad", saopšteno je.

Brzinu i kvalitet besplatnog wi-fi signala mogu da potvrde i svi građani Prokuplja koji su proteklih dana boravili u gradskom parku na trgu Topličkih junaka, dodaje se.

Takozvano "vaj-faj drvo" u parku kod spomenika topličkim junacima trebalo bi da omogućava istovremeno povezivanje do 300 korisnika i emituje signal od jednog megabita u sekundi u prečniku od 150 metara, sa priključcima za punjenje mobilnih telefona.

"Vaj-faj drvo" opština Prokuplje je inače dobila kao jedna od 12 opština čiji su građani poslali najviše koverata za nagradnu igru sa fiskalnim računima "Uzmi račun i pobedi", a planirano je da Prokupčani mogu da koriste besplatan internet narednih godinu dana.

Prilikom otvaranja rečeno je da će internet biti besplatan u krugu prečnika 150 metara i za najviše 300 korisnika odjednom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: