"Kaucija 5.000€ nije velika - pitanje je tuča ili ubistvo"

Advokat Borivoje Borović povodom slučaja ubistva Amerikanca u Zakintosu kaže da je kaucija od 5.000 evra mala i da veruje da će optuženi imati pravično suđenje.

Izvor: B92

Petak, 14.07.2017.

16:16

Foto: Thinkstock

"Da Amerika uputi zahtev za suđenjem tamo, to je komplikovano i ne bi bilo fer suđenje. To je kršenje međunarodnog prava i ne dolazi u obzir", kaže Borović.

Kako navodi, možda bi postojala mogućnost da se uhapšeni prebace u Srbiju, "ali postoje osumnjičeni drugog državljanstva, a događaj i radnja su jedinstveni".

"Hoće li svi odgovarati za ubistvo ili tuču - to je pitanje pravne kvalifikacije", navodi on.

Borović savetuje roditeljima optuženih da angažuju advokate iz Grčke, te da ovdašnji branioci mogu učestvovati samo kao konsultanti.

Saslušanje poslednjeg uhapšenog srpskog državljanina odloženo je za sutra u 17 časova, rekla je njegova braniteljka, advokatica Zora Dobričanin Nikodinović.

Dvojica srpskih državljana, optuženih za ubistvo američkog mladića na Zakintosu, stigli su ranije svojim kućama na jugu Srbije, nakon što su pušteni uz kauciju.

Jedan od njih kaže za B92 da se ne brani sa slobode, već da je pušten na slobodu.

Petorici uhapšenih, među kojima je jedan Grk, jedan Srbin iz Bosne s britanskim pasošem i trojica srpskih državljana, određen je pritvor do početka suđenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: