Tramp se u Briselu probudio uz transparent "Otpor"

Aktivisti "Grinpisa" na kranu u blizini Ambasade SAD u Briselu, gde je predsednik te zemlje Donald Tramp proveo noć, razvili su transparent s natpisom "otpor".

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 25.05.2017.

11:44

Tramp se u Briselu probudio uz transparent
Foto: Tanjug, AP

Dvojica ekoliških aktivista visila su s krana kako bi obezbedila da se transparent jasno vidi, prenosi AP.

Udruženje Grinpis vatreni je kritičar Trampovih ekoloških stavova u vezi sa kimatskim promenama i globalnim zagrevanjem.

O tim pitanjima razgovaraće se tokom samita G7 na Siciliji, koji se održava u petak.

Lideri 28 država članica NATO-a održaće danas samit u Briselu na kojem će prvi put učestvovati američki predsednik, čije su izjave o zastarelosti Severnoatlantske alijanse i Bregzitu kao "odličnoj stvari" izazvale priličnu zabrinutost u Evropi.

Grinpis je žestoki kritičar Trampovih stavova o klimatskim promenama i globalnom zagrevanju.

Ta pitanja će biti u centru pažnje na samitu G7 najvećih svetskih ekonomija u petak na Siciliji, gde Tramp odlazi posle Brisela.

Grinpis je prekjuče projektorima postavila svetleći natpis na kupoli Crkve Svetog Petra u Vatikanu na kojoj je pisalo "Planet Earth First" (Planeta zemlja prvo), nekoliko sati pred Trampov sastanak sa papom Franjom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: