Sindikat lekara predao zahteve u Skupštini Srbije

Izvor: B92

Utorak, 14.10.2003.

09:09

Default images

Predstavnici Sindikata lekara i farmaceuta predali su u utorak u Skupštini Srbije zahtev Vladi Srbije za početak pregovora s tim sindikatom o uslovima prekida štrajka. Delegacija sindikata je predala svoje zahteve na pisarnici Parlamenta gde su ih obavestili da su zahtevi prosleđeni predsednici Skupštine i predsednici Odbora za zdravstvo. Lekarima je rečeno i da će zahtevi biti umnoženi i prosleđeni poslanicima, ali da ih niko od nadležnih predstavnika vlasti ili poslanika ne može primiti jer se "svi nalaže u skupštinskoj sali zbog obezbeđivanja kvoruma".

Sindikat lekara i farmaceuta traži korekciju raspona zarada u zdravstvu sa sadašnjih 1:2,87 na 1:4. Oko 15.000 lekara nastavlja štrajk uz poštovanje zakona o minimumu rada. Oko 200 predstavnika Sindikata lekara i farmaceuta iz raznih gradova Srbije okupilo se u utorak u parku prekoputa Parlamenta jer im policija nije dozvolila okupljanje ispred zgrade Skupštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: