Okršaj Samante Pauel i Vitalija Čurkina u SB UN

Ambasadorka SAD u UN Samanta Pauel optužila je Rusiju u Savetu bezbednosti UN za invaziju i pripajanje delova Ukrajine i "nemilosrdne vojne napade" u Siriji.

Izvor: B92

Utorak, 10.01.2017.

22:34

Okršaj Samante Pauel i Vitalija Čurkina u SB UN
Foto: GettyImages

Ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin odgovorio je na njene napade, navodeći da SAD traže "žrtvenog jarca" za svoje neuspehe u Siriji, Libiji i Iraku.

Okršaj ruskog i američkog ambasadora dogodio se tokom zasedanja Saveta bezbednosti na kome je novi generalni sekretar UN Antonio Guteres pozvao na sprečavanje sukoba u svetu.

Kako navodi agencija AP, okršaj između Pauelove i Čurkina odražava duboke podele u najmoćnijem telu UN i pokazuje s kakvim teškoćama se suočava novi generalni sekretar.

Oštra retorika takođe pokazuje beznadežno stanje u rusko-američkim odnosima koji se nalaze na najnižem nivou od Hladnog rata, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: