Vlada Kosova: Odluka Beograda nerazumna i bez efekta

Vlada Kosova prokomentarisala je da su izjave premijera Srbije Aleksandra Vučića da će srpska vlada poništiti odluke Prištine o Trepči nerazumne.

Izvor: B92

Utorak, 11.10.2016.

15:03

Default images

Vlada je navela da ta odluka neće imati pravnog i praktičnog efekta.

Šef kabineta premijera Kosova Sokolj Havoli je za prištinske medije izjavio da odluke Vlade Srbije nemaju pravnog niti praktičnog uticaja na situaciju oko Trepče.

"To je nerazumna odluka koja nema efekta na Kosovo. Postoji Zakon o Trepči, koji je donela Skupština Kosova, i to je zakon koji važi na celoj teritoriji i za sve građane, nezavisno od toga da li žive u južnom, zapadnom ili bilo kom drugom delu Kosova", rekao je Havoli.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da je Vlada odlučila da poništi pravne posledice svih akata i radnji Prištine koji se odnosi na Rudarsko-metalurški kombinat Trepča.

Vlada Srbije je donela odluku "o poništavanju svih pravnih posledica akata i radnji" institucija u Prištini o Trepči, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: