Meštani brane lekara od otkaza / VIDEO

U poslednjih nekoliko godina sve je više pritužbi pacijenata na rad i ponašanje lekara i medicinskog osoblja.

Izvor: B92

Sreda, 21.09.2016.

17:12

Meštani brane lekara od otkaza / VIDEO

Međutim, meštani 13 sela kod Leskovca protestovali su zato što je lekar iz njihove zdravstvene ambulante dobio otkaz iako je imao najveći broj pregleda.

Rukovodstvo Doma zdravlja u Leskovcu tvrdi da je lekar dobio otkaz nakon isteka ugovora o radu.

Ispred ambulante u selu Manojlovcu zajedno su protestovali pacijenti kojima je Igor Milošević izabrani lekar ali i oni koji kod njega dolaze povremeno. Posle devet godina oko 1700 pacijenata ostalo je bez lekara.

Među meštanima moglo je da se čuje kako ih taj lekar nikada nij evratio, kako ostaje i do 20 časova na poslu, te da ne koristi latinske nazive bolesti, već da govori da ga svi razumeju.

Pored protesta meštani su potpisali i peticiju da im se vrati njihov lekar.

“Mi ovde imamo trenutno iz četir sela i oko 930 potpisa, dolaze potpisi iz drugih sela“, rekao je Tomislav Mihajlović MZ Velika Biljanica.

Lekar zbog koga je organizovan protest radio je po ugovoru na odredjeno vreme devet godina.

Doktor nije bio dostupan za komnetar, isključio je mobilni telefon, navodno da se ne bi stekao utisak da je on organizovao ovaj skup ispred ambulant.

U Domu zdravlja u Leskovcu objašnjavaju da su morali da poštuju zakon o radu i da je otkaze dobilo 12 lekara.

“Nama su potebni lekari zbog velikog broja ambulanti i trudimo se da u saradnji sa ministarstvom i lokalnom samoupravom u što kraćem roku te ljude vratimo na posao“, naveo je pomoćnik direktora Doma zdravlja Časlav Nedeljković.

Meštani Manojlovca i okolnih leskovačkih sela najavljuju da će nastaviti sa protestima sve dok njihov izabrani lekar ne bude ponovo u svojoj ordinaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: