Kirgistan: Eksplozija kod ambasade Kine, ima žrtava

U blizini kineske ambasade u Kirgistanu je eksplodirao automobil pri čemu je poginuo vozač, a tri osobe su ranjene, saopštava Ministarstvo zdravlja Kirgistana.

Izvor: B92

Utorak, 30.08.2016.

07:16

Default images

Vlasti navode da je reč o samoubilačkom bombaškom napadu, javile su agencije.

Vozač automobila je pokušao da probije kapiju ambasade, rekao je neimenovani kirgistanski bezbednosni zvaničnik, javlja Rojters.

"Kao rezultat eksplozije, samo je teroristički bombaš-samoubica poginuo. Članovi bezbednosnog osoblja ambasade su ranjeni", rekao je novinarima potpredsednik kirgistanske vlade Jeniš Razakov, prenosi AFP.

Lokalna medicinska služba saopštila je da je u eksploziji poginuo vozač, dok su dva člana osoblja ambasade i jedna žena lakše ranjeni.

Tass navodi da je ranjeno troje lokalnih stanovnika koji su radili na teritoriji kineske ambasade i da kirgistanska policija sada identifikuje bombaša-samoubicu.

Zaposleni u ambasadi Kine i obližnoj američkoj ambasadi su evakuisani, saopštila je kirgistanska služba za vanredne situacije.

Izvor u policiji u Biškeku rekao je francuskoj agenciji da je automobil marke "micubiši delika" probio kapiju ambasade pre nego što je eksplodirao nasred kompleksa, u blizini rezidencije kineskog ambasadora.

Još jedan izvor u službi bezbednosti Kirgistana naveo je da se unutar vozila nalazila eksplozivna naprava.

Lokalni stanovnici rekli su francuskoj agenciji da su im usled eksplozija popucala stakla na prozorila i zatresle su ime se kuće.

Kirgistan, centralnoazijska zemlja, deli granicu sa Kinom, odnosno graniči se sa njenim autonomskim ujgurskim regionom Sjinđijang.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: