"Nemačka neće dozvoliti nikome da otme Evropu"

Šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer rekao je da Nemačka neće dozvoliti nikome da “otme Evropu“.

Izvor: B92

Subota, 25.06.2016.

11:37

Getty Images

On je istakao uverenje da i ostale države osnivači Evropske unije imaju snagu da pošalju sličnu poruku i da će propagirati jedinstveni stav.

Za sastanak osnivača EU se založio i njegov francuski kolega Žan Mark Ero, koji je upozorio da će na Samitu EU u utorak britanski premijer Dejvid Kameron biti pod velikim pritiskom da ubrza proces napuštanja Evropske unije.

Štajnmajer je uoči sastanka rekao da je Evropska unija uspešan projekat mira i stabilnosti, kao i da postoji jaka želja u tom bloku zemalja da se odbrani i ojača.

“Mislim da je apsolutno jasno da smo u situaciji u kojoj nisu dozvoljene ni histerija ni paraliza. Ne smemo da upadnemo u depresiju zbog odluke Britanaca“, dodao je Štajnmajer.

Kako je prethodno javljeno, hitan sastanak šefova diplomatija Holandije, Italije, Belgije i Nemačke se održava u subotu, a Štajnmajer je domaćin skupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: