"Nisam od onih koji cmizdre, nastavljam posetu"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da su u incidentu u Zubinom Potoku, prema dosadašnjim saznanjima, učestvovala tri napadača za kojima se traga.

Izvor: B92

Nedelja, 03.04.2016.

11:06

Foto: Tanjug

On je rekao da je slučaj prepušta istražnim organima, iako ne veruje da će napadači biti pronađeni.

On je kazao da će uprkos incidentu u sportskoj hali u Zubinom Potoku, gde je bačena bomba, u 15 sati biti održan miting Srpske napredne stranke i da će njegova poseta Kosovu biti nastavljena po planu.

"Nisam od onih koji cmizdre, plaču i kukaju i cela poseta će teći kako je i planirano", rekao je Vučić novinarima nakon posete manastiru Banjska. Vučić je prethodno u Leposaviću izjavio da ga napad, koji se rano jutros dogodio u hali u Zubinom potoku, neće zaplašiti.

Premijer Aleksandar Vučić potvrdio je danas da su bombu na sportsku halu u Zubinom Potok noćas bacili Srbi i poručio im - da će se boriti i za njih i njihove porodice, te da im želi da budu srećniji i zadovoljniji nego danas.

Vučić je rekao da svi u Zubinom Potoku otprilike znaju kako i iz koje "kuhinje" su došli i bomba i rafali, ali da je ponosan što im danas niko nije pomenuo ime.

"Moj odgovor tim našim Srbima koji su na takav način želeli da me dočekaju je - neka vam je Bogom prosto, boriću se i za vas i vaše porodice da živite na svojim ognjištima i da budete srećni i zadovoljniji nego danas", rekao je Vučić na predizbornoj konvenciji SNS u Zubinom Potoku.

Premijer je rekao da ne želi više da govori o počiniocima napada.

"I posle bombe i rafala nismo ih pomenuli nijednom rečju, ime im nismo izgovorili, jer hoćemo ujedinjenu Srbiju, Srbiju protiv mržnje, a ne Srbuju mržnje, hoćemo Srbiju jedinstva i pobede", rekao je Vučić.

On je od prisutnih zatražio veliki aplauz za ujedinjenu Srbiju i srpski narod i poželeo im sve najbolje.

On je naveo da je u trenutku eksplozije, "kada je bačena bomba M75", u hali bilo 11 ljudi koji su postavljali binu. On je dodao da se i dalje zalaže za to da se sa Prištinom sve rešava razgovorima i da Srbija neće postavljati nikakve ultimatume i dodao da od Prištine očekuje da ispuni svoje obaveze i pridržava se svega što je potpisano, pa i u slučaju Zajednice srpskih opština.

Upitan o inauguraciji predsednika Kosova Hašima Tačija i eventualnom priznanju Kosova, Vučić je rekao da se to neće desiti dok je on premijer, iako će predstojeći izbori to možda i omogućiti, ali da on ipak ne polaže nade u to.

On je u manastiru Banjska razgovarao sa episkopom bačko-prizrenskim Teodosijem i najavio da će Vlada Srbije nastaviti podršku tom manastiru, njegovoj obnovi, ali i generalno razvoju ekonomije na Kosovu.

Vučić je najavio otvaranje fabrike baterija i akumulatora u Zvečanu, koja bi trebalo da zaposli više od 200 ljudi, kao i otvaranje kompleksa Rajska Banja, lečilišta u blizini samog mesta Banjska, kao i druge razvojne projekte.

Episkop Teodosije izrazio je zahvalnost i rekao da je pomoć Vlade Srbije izuzetno značajna i da je veća nego u ranijem periodu.

"Bez podrške Vlade i države ne bismo opstali", kazao je Teodosije.

Mesta koja obilazi premijer, pa i sama Banjska oblepljena su plakatima sa porukom "Predsedniče Vlade dobro došao na srpski Kosmet".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: