Suze za Brisel, a za Pakistan...

Svetski lideri brzo su reagovali nakon terorističkih napada u Briselu, osudivši teroriste i njihov čin. Masakr u Lahoru nije izazvao istu reakciju, piše RT.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.03.2016.

08:27

Suze za Brisel, a za Pakistan...
Foto: Tanjug

Posle terorističkih napada u Briselu u kojima je, prema najnovijim podacima, ubijena 31 osoba, društvene mreže bile su preplavljene izjavama solidarnosti sa žrtvama i zastavom Belgije, dok je slična reakcija izostala nakon bombaškog napada u gradu Lahoru na istoku Pakistana u kom su najmanje 72 osobe poginule, a oko 300 ljudi je ranjeno.

Kako piše "Raša tudej" boje pakistanske zastave nisu svetlele zapadnim prestonicama u nedelju uveče posle pogibije više od 70 žrtava, uglavnom žena i dece, koje su stradale na Uskrs u terorističkom napadu na hrišćane.

#lahore

A photo posted by Azzam hayat (@azmi_hayat1) on

SAD su svoju osudu zločina u Pakistanu izrazile rečima portparola Saveta za nacionalnu bezbednost Neda Prajsa. Kanadski premijer Džastin Trudo, francuski predsednik Fransoa Oland, rusko Ministarstvo spoljnih poslova i predsednički kandidat SAD Berni Sanders izrazili su solidarnost sa žrtvama u Pakistanu, ali većina svetskih lidera nije rekla mnogo. Aktivistkinja iz Pakistana Malala Jusafzai, koja je preživela teroristički napad 2009. godine, i u svom saopštenju povodom najnovijeg napada u Pakistanu napisala je, između ostalog: "Svaki život je dragocen i treba ga poštovati i štititi". Na društvenim mrežama provlači se pitanje zašto je izostao izraz "Je suis Pakistan" i skreće se pažnja na nedostatak saosećanja sa žrtvama u Lahoru u odnosu na stradale u Parizu i Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: