Sud odlučio: Titovim naslednicima ništa

Naslednici nekadašnjeg jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita neće dobiti ništa od imovine koju su tražili, odlučio je Prvi osnovni sud u Beogradu.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Subota, 16.01.2016.

13:19

Sud odlučio: Titovim naslednicima ništa
Foto: Tanjug, arhiva

"Večernje novosti" pišu da je u dopunskom ostavinskom rešenju sud kao neosnovane odbio sve zahteve naslednika, a odbijeni su i zahtevi zastupnika dinastije Karađorđević i države da se uključe u postupak.

U obrazloženju rešenja sud podseća da je ostavinski postupak za podelu Titove imovine pravosnažno okončan pred Četvrtim opštinskim sudom u Beogradu, još 1991. U njemu je podeljeno oko 800 komada odeće, obuće i maršalovih ličnih stvari.

Njegova supruga Jovanka Broz je u martu 2002. podnela zahtev za donošenje dopunskog ostavinskog rešenja, pošto je u januaru Savezni ustavni sud proglasio neustavnim Zakon o upravljanju stvarima u društvenoj svojini koje su vezane za život i rad Josipa Broza.

Odlukom Ustavnog suda, prvobitno ostavinsko rešenje Četvrtog opštinskog suda izgubilo je pravno dejstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: