Badnjak u Đakovici posle dve godine / VIDEO

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić naveo je da je policija uspela da održi red i mir u Đakovici pri dolasku Srba u Hram uspenja Presvete Bogorodice.

Izvor: B92

Sreda, 06.01.2016.

16:32

Badnjak u Đakovici posle dve godine / VIDEO
screenshot

Janjić je naveo da su albanski ultranacionalisti pokušali da spreče posetu Srba i unošenje badnjaka, što su uspevali protekle dve godine.

“Uprkos protestima, Srbi na Kosovu čekaju da proslave praznik rođenja Hristovog uz nadu za bolju budućnost na Kosovu“, naveo je Janjić.

Raseljeni Srbi iz Đakovice poslednje dve godine nisu mogli da obiđu manastir, jer su se tome protivili pojedini lokalni Albanci, koji su i prošle i pretprošle godine kamenovali autobuse sa raseljenim Srbima.

Većih incidenata danas nije bilo, ako se izuzme bacanje jaja, grudvi snega i jabuka u pravcu Srba koji su u tom trenutku bili u autobusu i van domašaja Albanaca, koji se protive njihovom povratku u grad, javio je Tanjugov dopisnik sa mesta zbivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: