Mustafa: SAD rade na tome da postanemo deo UN

Premijer Kosova Isa Mustafa poručio je građanima Kosova da je odlazeća 2015. godina bila godina puna izazova, nepredviđenih situacija i ozbiljnih tenzija.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.12.2015.

19:37

Default images
Foto: Beta, AP

Osim toga Mustafa je zatražio da se sledeće godine institucije, političke partije i građani okrenu stvarima koji ih više ujedinjuju nego što ih dele.

"Ja čvrsto verujem da je pravo vreme da se svi okrenemo našoj impresivnoj političkoj tradiciji jedinstva i političkog konsenzusa u važnim periodima za zemlju. Mnogo više ima onih stvari koje nas ujedinjuju od onih koji nas dele", navodi se u poruci premijera Kosova Mustafe za novogodišnje praznike.

On je ocenio da je Kosovo završilo još godinu sa uspesima, uprkos teškoćama.

"Potpisali smo Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, kao veliki korak Kosova u pravcu integracionih procesa. Učinili smo značajne reforme koje su prokrčile put za održiv ekonomski rast i zapošljavanje u narednim godinama", rekao je kosovski premijer.

Među uspehe Mustafa je nabrojao i penzije za veterane OVK, kao i "osetno" povećanje socijalne pomoći i penzija.

"U našoj zemlji nastavlja da dominira optimizam, volja, ljubav i solidarnost jednih prema drugima", naveo je predsednik vlade Kosova. On je ocenio da je Kosovo sada na pragu vizne liberalizacije, unapređenja ostalih evro-atlantskih integracionih procesa, transformacije Bezbednosnih snaga Kosova u Oružanu snagu Kosova.

"Prijateljske zemlje, predvođene Sjedinjenim Državama, čine maksimalne napore da Kosovo bude član Ujedinjenih Nacija. Čvrsto verujem da će nova 2016. godina biti godina rada, nade i vere. Godina našeg razumevanja", kazao je on.

Inače građani Kosova i ove kao i ranijih godina u najvećem broju će Novu godinu dočekati u krugu porodice.

Opština Priština kao i druge opštine na Kosovu organizovale su doček na otvorenom. U Prištini centralni doček je na trgu Zahira Pajazitija, pored Grand hotela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: