Petak, 24.04.2009.

18:17

Tender za licence fiksne telefonije

Raspisan je tender za licence za dva operatera fiksne bežične telefonije i blagog interneta, saopštio je predsednik Upravnog odbora RATEL-a Jovan Radunović.

Izvor: B92

Default images

Dokumentaciju je otkupilo osam firmi, dve strane i šest domaćih: “Digi sat”, “Vip mobajl”, “Telekom Srbija”, “Media vorks”, “Srpske kablovske mreže SBB”, “KDS-NS”, američka kompanija “ABA net” i estonska “Net tel fon”. Devetnaestog maja znaće se koje kompanije će dobiti licence.

"Izdavanje ove dve licence je vrlo važno, jer u ovom trenutku, na neki način, po prvi put uvodimo novog igrača na polju fiksne javne govorne usluge i očekujem da ovo neće posebno oboriti cene, ali će sprečiti dalji rast monopola i rast cena monopolista", rekao je Radunović.

Inače, danas je predstavljeno i RATEL-ovo terensko vozilo za kontrolu spektra.

Ovo vozilo, osim uređaja za merenje analogne televizije i radija, može da obezbedi RATEL-u bolji uvid u rad mobilnih operatera i u to koliko korisnicima obezbeđuju kvalitetne plaćene usluge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: