"Vlada Srbije posvećena putu ka EU"

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport istakao je da je na sednici Vlade ponovljena posvećenost evropskim integracijama.

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

20:57

Default images

On je prisustvovao sednici Vlade, a istakao je da je Vlada kao svoj najveći spoljnopolitički cilj navela pridruživanje Evropskoj uniji.

"Mislim da je jasno da je članstvo u EU najveći strateški cilj Srbije i ove vlade", istakao je Davenport prilikom obilaska Agencije za restutuciju.

Vlada Srbije je ranije saopštila da je Davenport, koji je učestvovao u raspravi o Informaciji o procesu pridruživanja Evropskoj uniji, visoko ocenio spremnost Srbije da implementira Briselski sporazum i doprinese normalizovanju stanja na Kosovu i Metohiji.

On je izrazio zadovoljstvo zbog dobre organizacije i uspešnosti Samita premijera Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, održanog ove nedelje u Beogradu, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: