Pregledi ne smeju biti deo kampanje

Agencija za borbu protiv korupcije podseća da nije dozvoljeno da stranke u kampanji troše novac na aktivnosti poput besplatnih lekarskih pregleda u Majdanpeku.

Izvor: B92, Beta

Petak, 29.08.2014.

09:53

Default images

Te preglede nudi SNS.

Nakon prijave DS-a protiv naprednjaka podnetoj Agenciji za borbu protiv korupcije, to telo je saopštilo da je zabranjeno korišćenje medicinske opreme u vlasništvu javnih zdravrstvenih ustanova u svrhu političke kampanje.

Agencija navodi da političkim strankama u toku kampanje nije dozvoljeno trošenje novca na aktivnosti koje nisu političke, da će u konkrentnom slučaju u postupku kontrole utvrditi da li su politički subjekti postupali u skladu sa zakonom.

Odmah po prijemu najave besplatnih zdravstvenih pregleda Agencija je, 28. avgusta, o tome obavestila Sektor za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja, u slučaju da je organzovanjem besplatnog pregleda došlo do povrede zakona iz nadležnosti Ministarstva.

Prethodno je DS podnela prijavu Agenciji za borbu protiv korupcije protiv SNS-a zato što je u predizbornoj kampanji za lokalne izbore u Majdanpeku ta stranka nudila besplatne lekarske preglede.

U saopštenju DS ističe se da se i sama Agencija oglašavala tim povodom i da je nedvosmisleno utvrdila da su takvi postupci u direktnoj suprotnosti sa zakonom.

"DS očekuje od Agencije da učini sve što je u okviru njenih zakonskih ovlašćenja da takvo nedolično i protivzakonito ponašanje sankcioniše i obezbedi da se kampanja za predstojeće lokalne izbore odvija u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju demokrata.

Lokalni izbori u Majdanpeku održavaju se 7. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: