Šarić saslušan, određen pritvor

Odbegli narko-bos Darko Šarić uhapšen jutros u zajedničkoj akciji kojom su rukovodili ministri pravde Srbije i Crne Gore. Posle saslušanja određen mu je pritvor

Izvor: B92, Beta

Utorak, 18.03.2014.

07:14

Default images

Šarić je nešto pre 10h stigao u Specijalni sud, saslušan je od 11 do 12 časova, a zatim mu je Krivično vanraspravno veće odredilo pritvor do 60 dana.

Šarić se krio u zemljama Latinske Amerike, prelazeći iz jedne zemlje u drugu, gde je i pronađen. Nakon što je uhvaćen, on je prebačen u Crnu Goru, gde je zvanično uhapšen.

Kako takođe saznajemo, najvažniju ulogu u njegovom hapšenju imala je srpska BIA i njen šef.

U podne je u zgradi Vlade održana konferencija za novinare, na kojoj su govorili ministar pravde Nikola Selaković i specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Oni su naveli da se Darko Šarić organima Srbije predao bezuslovno kada je shvatio da je lociran, kao i da su pregovori sa njim počeli pre mesec i po dana. Zbog interesa istrage nisu izneli preciznije informacije o tome gde je i kako uhapšen Darko Šarić, jer je u bekstvu još 18 njegovih saradnika.

Odmah potom je počela i vanredna sednica Vlade Srbije.
Izlazak iz zgrade policije u Ulici 29. novembra (Tanjug)
Ministri pravde i unutrašnjih poslova Crne Gore Duško Marković i Raško Konjević takođe su u vladinoj vili Gorica u Podgorici održali konferenciju za novinare na kojoj su, između ostalog, rekli da je Šarić u Crnoj Gori bio kratko jutros i da se na aerodromu u Podgorici video sa porodicom.

Samo nekoliko sati od kako se pojavila vest da je uhapšen, Šarić je već oko 08.45, u pratnji pripadnika BIA, sleteo na beogradski aerodrom, odakle je odmah odvezen u policijsku stanicu u Ulici 29. novembra, a nakon toga je, posle identifikacije, prebačen u zgradu Specijalnog suda.

Tamo je nešto posle 11 sati počelo njegovo saslušanje, odnosno sednica suda povodom određivanja pritvora jutros privedenom narko-bosu. Portparolka suda Dušica Ristić je precizirala da Šarića saslušava dežurno krivično vanpretresno veće. Ona je dodala da će veće posle saslušanja odlučiti o pritvoru, odnosno o tome da li na snazi ostaje rešenje kojim je Šariću određen pritvor 9. decembra 2010. godine.

Ristićeva je potvrdila i da se suđenje Šariću i njegovoj grupi, optuženoj za šverc kokaina, nastavlja 24. marta pred tim sudom.
Dolazak u Specijalni sud (Tanjug)
Šarićev branilac Radoslav Bačević, rekao je agenciji Beta da će Šarić biti saslušan o tome gde se nalazio do hapšenja. On je dodao da je njegov klijent jutros već dao "kratku" izjavu u gradskoj policiji Beograda, nakon čega je prebačen u Specijalni sud gde će, u prisustvu advokata, dati izjavu o tome gde se nalazio do hapšenja.

Pratite vanredne Vesti na TV B92.

Večeras u 21h na TV B92 gledajte i specijalnu emisiju posvećenu hapšenju Šarića. Gosti Tatjane Aleksić biće ministar pravde Nikola Selaković i specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

541 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: