Utorak, 20.06.2000.

15:54

KARLA DEL PONTE DOPUTOVALA NA KOSOVO

Izvor: B92

Default images
Glavni tuzilac Haskog tribunala Karla del Ponte doputovala je u utorak u dvodnevnu posetu Kosovu. Kako je saopsteno u Pristini, Karla del Ponte je tokom prepodneva posetila lokaciju u selu Brestovce kod Orahovca gde su strucnjaci za sudsku medicinu Haskog tribunala u ponedeljak zapoceli ekshumacije. Hans Houvan, koji nadgleda ekshumacije, rekao je novinarima da se pretpostavlja da u tim grobnicama ima 34 od preko 50 civila koji su na tom podrucju ubijeni tokom sukoba na Kosovu. Glavni tuzilac Haskog tribunala razgovarace tokom dana i sutra u Pristini sa sefom UNMIK-a Bernarom Kusnerom, predstavnicima Kfora, kosovskih Albanaca i nevladinih organizacija. Na kraju posete, Karla del Ponte ce u sredu odrzati konferenciju za novinare u Pristini nakon cega odlazi u Crnu Goru. Ona je juce boravila u Skoplju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: