Ispovest pretučenog profesora

Novosadski profesor Ivan Janeš, koga je u nedelju brutalno pretukla grupa osnovaca, za B92 je ispričao kako je do tog nemilog događaja došlo.

Izvor: B92

Utorak, 10.09.2013.

17:22

Default images

On je napadnut u nedelju uveče dok je čekao ženu i dete u parku kraj Železničke stanice, a napadači su mu govorili: "Ti si peder".

Profesor Ivan Janeš ima polomljen nos, podlive po telu i licu, hematome po celom telu i popucale kapilare, pod stalnom je lekarskom terapijom, a ima i problema sa vidom. Napad ga je zadesilo dok je na klupi u novosadskom parku čekao suprugu i dvogodišnje dete.

Nakon odgovora na bezazleno pitanje: "Koliko ima sati", 7 ili 8 maloletnika mu je prišlo i tada je počelo ono što Ivan želi što pre da zaboravi...

"Kad sam rekao da je 20.20, onda me je najmanji iz grupe pitao je l' znam ja nekog pedera i onda su svi pošli ka meni i počeli da me udaraju i šutiraju. Govorili su mi - Ti si peder, oborili su me na zemlju i nastavili da me šutiraju, zatim su mi uzeli bicikl i ranac u kojem sam imao loptu i fotoaparat. Sve to je trajalo petnaestak minuta, a ja sam vikao - upomoć, upomoć", ispričao nam je Ivan Janaš, profesor matematike.

Ivan nam kaže da se nije branio, jer se pita: "Kako mogu da udarim dete?"

Međutim, ta ista deca prema njemu nisu imala milosti. Iako je do skoro bio nastavnik u jednoj novosadskoj osnovnoj školi, ne misli da su u pitanju učenici, već da je batine dobio nasumično.

"Oni su mene prebili i opljačkali, a isto to sutra mogu da urade nekoj starici", kaže Ivan Janeš i dodaje da očekuje da policija privede napadače, ali da nije siguran šta će posle toga biti jer je reč o maloletnicima starosti između 12 i 15 godina.

Policija je po prijavi izašla na mesto događaja i trenutno, kako kažu, rade na rasvetljavanju ovog krivičnog dela. Svakako, zabrinjava to što Novi Sad već mesecima čeka na formiranje Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja. Skupštinska odluka o osnivanju je doneta, međutim, kako nezvanično saznajemo, početak rada koče politički faktori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: