Mišković nije nudio jemstvo

Branioci Miškovića nisu podneli Posebnom odeljenju Višeg suda predlog za njegovo puštanje iz pritvora uz jemstvo, rekla je portparolka suda Dušica Ristić.

Izvor: B92

Sreda, 12.06.2013.

16:12

Default images

Kako je rekla Tanjugu, do kraja radnog vremena takav predlog danas nije stigao u sud.

Više beogradskih novina su danas, pozivajući se na nezvanične informacije, prenele da je Mišković ponudio 25 miliona evra jemstva za odbranu sa slobode.

Mišković je u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu od 12. decembra prošle godine, kad je uhapšen.

Posle šest meseci istrage, Tužilaštvo za organizovani kriminal je 9. maja podiglo optužnicu protiv njega i još deset osoba, zbog navodnog nezakonitog izvlačenja i prisvajanja finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Krajem prošle sedmice, krivično vanpretresno veće Specijalnog suda produžilo je pritvor za još mesec dana Miškoviću i Milu Đuraškoviću, zbog opasnosti od bekstva.

Miškovićev sin Marko je u kućnom pritvoru od aprila, dok se ostali optuženi brane sa slobode

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: