"Mediji dobijaju podatke od MUP-a"

Državni sekretar u MUP Vladimir Božović kaže da mediji dobijaju informacije iz policije i Tužilaštva i dodao da se mora zaštititi poverljivost informacija.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.05.2013.

20:42

Default images

Božović je u emisiji "Talasanje" Radio Beograda rekao da je u toku akcija hapšenja narko-dilera u Srbiji, regionu i u Holandiji, da ga je o tome obavestio direktor policije Milorad Veljović, ali nije želeo da iznese detalje. rekao je da je ta akcija sveobuhvatna i da će se MUP Srbije i direkcija oglasiti zvaničnim saopštenjem.

"Mislim da ponekad u želji da obavestimo javnost, požurimo, a to nije dobro", rekao je Božović ističući da "nema nedodirljivih i koruptivna krivična dela ne zastarevaju, svako će morati da odgovara za sve što je radio".

Na pitanje kada će javnost saznati sve detalje o susretu premijera Ivice Dačića i Rodoljuba Radulovića, zvanog "Miša Banana", Božović je rekao da se na "tom kao i na drugim predmetima intenzivno radi", i da je u interesu samog premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dacića da se razjasne njegovi kontakti sa Radulovićem.

"Ne možete biti premijer i ministar unutrašnjih poslova, a imati bilo kakve sumnje iza sebe na kontakte s bilo kim. Vi, ipak, kada ste premijer, imate najveću odgovornost u državi", rekao je Božović.

Na pitanje da li Dačić može kvalitetno da obavlja i funkciju premijera i ministra policije, Božović je odgovorio da je "činjenica da je Dačić prezauzet briselskim pregovorima i premijerskim obavezama, tako da nema dovoljno vremena da se posveti samo Ministarstvu policije".

Božović je rekao i da ne zna kakav je bio koalicioni dogovor prilikom formiranja Vlade, ali da je "siguran da aktivnosti prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića svakako prevazilaze njegovu ulogu ministra odbrane i prvog potpredsednika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: