Vlasnik Kontrasta: Nisam kriv

U Višem sudu u Novom Sadu počelo suđenje četvorici optuženih za izazivanje požara u novosadskoj diskoteci "Kontrast" u kojem je poginulo šestoro ljudi.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 24.01.2013.

00:44

Default images

U Višem sudu u Novom Sadu, pred sudskim većem kojem predsedava sudija Zora Jamušakov, izjave su dali vlasnik objekta u kojem se nalazi diskoteka Alojz Ganić (68), koji je kazao da mu je žao stradalih, ali da nije kriv, kao i jedan od dvojice zakupaca diskoteke Slaviša Stanišić (46). Nakon toga su ih ispitivali tužilac i advokat odbrane.

Suđenje se nastavlja sutra, kada će biti saslušana preostala dvojica optuženih, zakupac Dejan Ratković (36) i električar koji je bio angažovan da vodi računa o elektro-instalacijama u "Kontrastu" Miroslav Papuga (50).

Četvorica optuženih se terete za krivično teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti, a optužnica ih tereti da su odgovorni za izazivanje požara, jer nisu poštovali protivpožarne propise i nisu na odgovarajući način održavali električne instalacije u objektu.

Svedoci će biti saslušani 7. i 8. februara.

Optuženi se terete da su odgovorni za izazivanje požara 1. aprila prošle godine u "Kontrastu", zbog čega će im se suditi za teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti, jer nisu održavali električne instalacije na odgovarajući način, niti su poštovali protivpožarne propise.

U optužnici se navodi da je početkom marta 2012. došlo do kvara elektro-instalacije u restoranu "Lasta", koji je takođe u Ganićevom vlasništvu, a zid ga deli od "Kontrasta". Stanišić i Papuga su posle tog kvara, bez saglasnosti i odobrenog projekta, osigurače zamenili jačim.

Zbog toga je nekoliko dana kasnije izgorela sklopka dok je objekat bio pun ljudi, a Stanišić se usmeno dogovorio s Papugom da obavi dodatne radove.

Tužilaštvo smatra da su varnice od kratkog spoja zapalile jastuke ispod bine diskoteke "Kontrast", što je dovelo do požara.

Tokom istrage su saslušani oštećeni i više od stotinu svedoka.

U požaru su poginuli Marina Aničić (25) iz Čuruga, državljanka BiH s prebivalištem u Novom Sadu, Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca, i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

Poginula je i najmlađa doktorantkinja hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu Milena Dalmacija (26) iz Futoga, kao i novinarka Radio-televizije Delta iz Novog Sada Tamara Miladinović (25).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: