Razbijena makedonska narko-banda

Austrijska, makedonska i nemačka policija uspešno su razbile jednu makedonsku narko-organizaciju, koja je heroinom snabdevala tržišta u Beču i Frankfurtu.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2013.

19:38

Default images

Među uhapšenima su navodno i šefovi bande, a za četvoricom su raspisane međunarodne poternice.

U više makedonskih gradova je od ponedeljka do srede uhapšeno 14 osoba, saopštili su danas na konferenciji za štampu u Beču direktor Kriminalističke službe Austrije Franc Lang i njegov makedonski kolega Ljupčo Todorovski.

Ova organizacija, kako je objasnio Lang, delovala je visoko profesionalno i zbog načina njihove organizacije bilo je važno da se udari "tamo gde se regrutuju, obučavaju".

Todorovski je istakao da je policija uspela da uhapsi sve "menadžere" mreže.

Inače ova narko-organizacija je, prema njegovim rečima, nabavljala visokokvalitetni heroin iz Turske, koji je kopnenim putem švercovan na tržište EU.

U Beču je ova makedonska narko-organizacija preuzela 70 odsto tržišta i uspela da potisne Afrikance koji su držali narko-tržište.

Hapšenja su započeta u septembru prošle godine, od kada je u Austriji uhapšeno 18 osoba i zaplenjeno oko 10 kilograma heroina, 1,5 kilograma kokaina, kilogram marihuane i oko 30.000 evra.

U Nemačkoj je u istom periodu uhapšeno 16 osoba i zaplenjeno oko 5,5 kilograma heroina, dok je u Makedoniji uhapšeno devet osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: