Del Ponte: Postojali su dokazi

Bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte izjavila je da je veoma iznenađena oslobađajućom presudom za generale Antu Gotovinu i Mladena Markača.

Izvor: B92, Beta

Petak, 16.11.2012.

21:24

Default images

"Bilo je to veliko, veliko iznenađenje. Nameravam da pročitam sudsku presudu kako bih videla šta je krenulo krivo između prvostepene presude i žalbe", rekla je Del Ponteova za Hrvatsku radioteleviziju.

U telefonskom razgovoru za HRT Karla del Ponte je rekla da je kao bivša tužiteljka pratila optužnicu, sve do hapšenja Gotovine, i da su postojali dokazi za sve. "Bilo je jasno da se radi o udruženom zločinu," rekla je Del Ponteova, dodajući da je nesporno da je zločin počinjen i pitajući se ko je počinilac.

Upitana zašto nije optužena JNA, na primer za bombardovanje Vukovara, Del Ponteova je odgovorila da se tu radilo o individualnoj odgovornosti.

Na pitanje novinarke HRT-a da li veruje u međunarodnu pravdu, ona je rekla: "Verujem u međunarodnu pravdu, ali se i njoj nekad potkradu greške."

Apelaciono veće Haškog tribunala oslobodilo je danas krivice hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača za progon srpskog stanovništva iz Kninske krajine 1995. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: