EP za viznu liberalizaciju Kosovu

Izvestiteljka EP za Kosovo Tanja Fajon kaže da očekuje da odluke u okviru liberalizacije viza za Kosovo "ne umanje ništa od integriteta i nezavisnosti" Kosova.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2012.

18:57

Default images

Fajonova, koja je ispred Evropskog parlamenta zadužena za liberalizaciju viza EU za građane Kosova, rekla je da očekuje "sve odluke koje se donose u Briselu budu takve da ne umanjuju ništa od integriteta i nezavisnosti Kosova".

Evropski parlament podržava širenje Evropske unije i liberalizaciju viza za Kosovo, rekla je ona.

"Nije dobro da građani Kosova nastave da i dalje žive iza zatvorenih vrata zapadnog Balkana. Svesni smo toga i nadamo se da ćemo narednih meseci videti jasan napredak u vezi sa Kosovom", kazala je Fajonova na sastanku s ministrom spoljnih poslova Kosova Enverom Hodžajem.

Fajonova je ocenila i da su "institucije Kosova u prošlosti učinile mnogo da se stigne do ovakve situacije, ali da mnogo zavisi od situacije na terenu".

U saopštenju kosovskog ministarstva navedeno je da se delegacija iz Evropskog parlamenta sastala s predsednikom Skupštine Kosova Jakupom Krasnićijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: