Nikolić bez podrške opozicije

Šest dana štrajka žeđu, osam dana bez hrane i samo jedna poseta iz opozicije, rezultat je najnovijeg poteza lidera naprednjaka Tomislava Nikolića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.04.2011.

16:50

Default images

Tomislav Nikolić prekinuo je sa štrajkom, izbori nisu raspisani, a lider naprednjaka ostao je i bez podrške ostalih kolega iz opozicije.

Tomislava Nikolića u bolničkoj postelji posetio je samo lider DSS-a Vojislav Koštunica koji mu je poručio da je potrebniji na političkoj nego bolničkoj sceni.

Podrška ostalih kolega iz opozicije je izostala, a oni sa kojima je bio u istoj stranci danas ga nisu podržali.

"Zato što je u ovo krenuo neiskreno, zato što je krenuo da obmane građane. Da je stvarno verovao i u razlog i u svoj čin, ne bi se to završilo ovako. Ovo je bila neka vrsta rijaliti ŠOA sa isplaniranim događajima i načinom. Zalagali smo se uvek i zalagaćemo se kao opoziciona stranka da se izbori održe odmah", kaže Dragan Todorović iz Srpske radikalne stranke. Podrška Nikoliću izostala je i od LDP-a koji kaže da nema ništa zajedničko sa naprednjacima i da je jedini efekat štrajka - zagađivanje političke scene.

"Iz ove perspektive danas, da li izbori treba da budu za osam meseci ili za 8 meseci i 3 nedelje stvarno ne deluje ni kao racionalan a svakako ne kao iskren politički razlog za štrajk. Mislim da smo svi mi prisustvovali jednom delu odnosa između Tomislava Nikolića i Borisa Tadića odnosno između SNS i DS. A da ono što se zaista dešavalo u odnosu te dve stranke mi nikada nećemo videti", kaže Ivan Andrić iz LDP-a.

A da je sve isto kao pre deset dana misli Mlađan Dinkić - lider ujedinjenih regiona ne vidi efekte Nikolićevog štrajka. "Nisam stekao utisak da se bilo šta bitnije promenilo. Mislim da svako u ovoj zemlji ima pravo na svoj način borbe. Što se mene tiče, moja priroda je takva da ja nikada ne bih legao u krevet da bi ostvario neki svoj cilj nego bih se borio pa makar i na ulici za taj cilj", kaže Mlađan Dinkić iz Ujedinjenih regiona Srbije.

Tomislav Nikolić se po savetu lekara odmara, a naprednjaci za danas nisu imali zakazane stranačke aktivnosti.

Tomislav Nikolić vraća se na posao ovde, u stranačke prostorije u Čika Ljubinoj ulici. Međutim novi susret vlasti i opozicije dogodiće se već u sredu u skupštinskim klupama. Na dnevnom redu su poslanička pitanja i teško je verovati da će se izbeći rasprava o ovoj temi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: