Tadić: Država će sprečiti pretnje

Predsednik Republike Srbije Boris Tadić poručio da će država stati na put svakom ko preti i pokušava da ugrožava bezbednost građana Srbije.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 17.02.2011.

18:17

Default images

Na pretnje novinarima, predstavnicima civilnog sektora i nacionalnim manjinama reagovao je i šef države Boris Tadić.

"Srbija nikada nije bila i nikada neće biti zemlja šovinizma, nacionalne netrpeljivosti i govora mržnje. Zbog toga su za svaku osudu i verbalni napadi na Aidu Ćorović, kao i napadi i pretnje upućene autorima emisije Insajder TV B92", istakao je on.

Predsednik Srbije je osudio i skrnavljenje spomenika Šabanu Bajramoviću u Nišu i ispisivanje antiromskih poruka.

"Svi građani Srbije, bez obzira da li su Romi, Jevreji, Bošnjaci ili pripadnici ma kog drugog naroda, i bez obzira kojim se poslom bavili, moraju uživati zaštitu nadležnih državnih organa, a svakoj pretnji i pokušaju ugrožavanja bezbednosti država će stati na put", rekao je predsednik Srbije.

Kako B92 saznaje, Tadić će sutra razgovarati sa Aidom Ćorović.

Na pretnje “Insajderu“ i TV B92 reagovao je i opštinski odbor Demokratske stranke Lazarevac, koji je osudio lepljenje plakata i umrlica za RTV B92.

Odbor DS-a apelovao je na sve državne organe da se svi navodi iz “Insajdera“ ispitaju i svi učesnici u protivzakonitim radnjama kazne, kao i da se hitno pronađu i kazne oni koji su Lazarevac oblepili umrlicama i tako spere ljaga sa građana tog mesta.

Posle emitovanja emisije "Insajder: Prevara veka", koja otkriva brojne zloupotrebe u rudarskom basenu Kolubara, Lazarevac je osvanuo oblepljen umrlicama B92 i plakatima kojima se poziva na linč novinara. Na našem sajtu možete pronaći transkripte prvog, drugog i trećeg serijala "Prevara veka".

S druge strane, na tekst direktorke nevladine organizacije Urban in Aide Ćorović u dnevnom listu “Danas” o tome kako je masovna pojava u Sandžaku u poslednje vreme nošenje hidžaba ili marame, zapravo u funkciji jedne političke opcije koju predvodi muftija Zukorlić, oštrim tekstom koji je pun ličnih uvreda, diskvalifikacija i otvorenih pretnji, reagovao je Muslimanski omladinski klub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: