Sreda, 05.05.2010.

17:22

Saradnja carina Srbije i Francuske

Carine Srbije i Francuske potpisale Memorandum o saradnji u borbi protiv krijumčarenja na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" i pariskom "Šarl de Gol".

Izvor: Beta

Default images

Memorandum su u Beogradu potpisali direktor Uprave carina Srbije Predrag Petronijević i direktor Carine i indirektnog oporezivanja Francuske Žerom Furnel, navodi se u saopštenju srpske Uprave carina.

"Da bi se suzbila međunarodna mreža krijumčara, koji su tehnički sve bolje opremljeni i veoma dobro povezani, neophodno je i da carinske službe različitih zemalja efikasno sarađuju i međusobno razmenjuju praktična znanja i iskustva", rekao je Petronijević.

Direktor Carine i indirektnog oporezivanja Francuske Žerom Furnel je kazao da je učvršćivanje operativnih odnosa sa srpskim carinskim organima deo strategije za sprečavanje krijumčarenja u kojoj međunarodna saradnja igra glavnu ulogu.

Carinske službe Srbije i Francuske dogovorile su se i o tešnjoj saradnji, koja podrazumeva razmenu informacija o nezakonitoj trgovini, posebno opojnih droga, krivotvorene i druge robe, kao i postupaka u vezi sa uvozom, izvozom i tranzitom.

Kako se ističe u saopštenju, dogovoreno je i da carine Srbije i Francuske intenziviraju razmenu iskustava u oblasti borbe protiv svih vidova krijumčarenja i kroz organizovane razmene poseta svojih službenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: