SPO traži naslednika Draškoviću?

Vuk Drašković, osnivač i predsednik SPO-a, neće se kandidovati za lidera stranke na sledećem izbornom saboru SPO-a, saznaju Novosti. Drašković bez komentara.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Četvrtak, 12.02.2009.

00:56

Default images

Drašković je, prema informacijama tog lista, spreman da ustupi mesto nekom od mlađih saboraca, a unutar stranke se već spekuliše da najviše šanse da postane naslednik za sada ima potpredsednik SPO-a i ministar za dijasporu Srđan Srećković.

Sabor SPO-a trebalo bi da se održi ovog proleća, ali kako saznaju Novosti, da bi se pripremile promene u vrhu, ali i zbog ekonomske krize, zasedanje vrhovnog organa SPO-a najverovatnije će biti odloženo. Druga opcija je da se održi Sabor, ali da ne bude izborni, a da se tek na narednom promoviše naslednik nekrunisanog "kralja trgova" koji je simbol SPO-a već 19 godina. Drašković će ostati idejni vođa stranke i moguće - počasni predsednik.

Potpredsednik SPO-a Srđan Srećković, povodom informacija do kojih su došle Novosti, izjavio je tom listu da je "SPO u procesu modernizacije i organizacionog prilagođavanja u skladu sa platformom evropske srpske desnice".

"Cilj nam je da okupimo pojedince, institucije i organizacije kojima su zapadna civilizacija i očuvanje nacionalnog identiteta nacionalni prioritet. Tome ćemo prilagođavati i organizacione promene u stranci", rekao je Srećković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: