Koštunica za nadgledanu autonomiju

Nadgledana autonomija za Kosovo pravi je kompromis koji isključuje sve ekstremne opcije, kaže premijer Koštunica.

Izvor: B92

Nedelja, 29.04.2007.

12:33

Default images

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica naveo je da je "Srbija potpuno spremna da načini značajan korak u pronalaženju dobrog i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju" i da je zato "izašla sa predlogom o nadgledanoj autonomiji za Pokrajinu".

"Misija Saveta bezbednosti UN koja se i tokom ove kratke posete mogla svojim očima uveriti kakvo je stvarno stanje u Pokrajini, može u potpunosti da računa da je Srbija uvek spremna da započne nove pregovore i da predlog o nadgledanoj autonomijii može predstavljati najbolju osnovu za nove razgovore", izjavio je Koštunica agenciji Beta.

"U predlogu Srbije nadgledana autonomija podrazumeva da bi, s jedne strane, bilo omogućeno Albancima da u Pokrajini sami upravljaju svojom vlastitom budućnošću i ostvaruju svoje interese, a s druge strane, Srbija bi saglasno Povelji UN zadržala svoj suverenitet i teritorijalni integritet", rekao je predsednik Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: